Start healing

Ontsteking - Hoe werkt het

Ontsteking, de natuurlijke manier om het lichaam te herstellen

Wanneer je lichaam een trauma heeft opgelopen, wil je zo snel mogelijk je dagelijkse activiteiten kunnen hervatten. Toch moet je lichaam de tijd krijgen om te genezen. Om te kunnen genezen moet je noodgedwongen langs de ontstekingsfase passeren en dat gaat gepaard met pijn, roodheid, zwelling, warmte en functieverlies. Meer weten over dit natuurlijke proces?

Denk anders

Soorten ontstekingsremmers

Niet-steroïdale anti-inflammatoire middelen (NSAID’s) zijn wellicht de meest gekende ontstekingsremmende geneesmiddelen. Het zijn niet-specifieke COX enzymremmers die de vorming van prostaglandines tegenhouden. Ze verminderen de symptomen van de ontsteking. Voorbeelden van NSAID’s zijn diclofenac, ibuprofen, ketoprofen en naproxen.

Ontstekingsremmers met bioregulerende eigenschappen reguleren het ontstekingsproces. Ze verminderen de pro-ontstekingscytokinen (IL-1beta, IL-8, TNF-alfa en IFN-gamma) en stimuleren de anti-ontstekingscytokinen (TGF-beta). Zo verminderen de symptomen en wordt het genezingsproces versneld.

Soorten aandoeningen

Types letsels en gewrichtsontstekingen

Enkelverstuiking

Enkelverstuiking

Spierverrekking

Spierverrekking

Gewrichts- en peesontsteking

Gewrichts- en peesontsteking

Vraag raad aan uw arts of apotheker. Homeopathisch geneesmiddel. Geen langdurig gebruik zonder geneeskundig advies. Lees aandachtig de bijsluiter. Heel Belgium nv.